Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leáll a Tesla Roadster gyártása

Hivatalos beadványban jelezte az illetékes amerikai hatóságnál a Tesla, hogy decemberben leállítja az elektromos Roadster gyártását. A Lotus-alapokra épülő sportkocsi bemutatása óta kevesebb mint kétezer példányban kelt el, vagyis nem lett belőle sikertörténet.

A Tesla új modell összeszerelésére, a praktikusabb, családoknak szánt Model S-re áll át, de csak 2012 közepétől. Ez azt jelenti, hogy fél évig egyáltalán nem gyárt autókat a Tesla, de a cég szerint a felhalmozott Roadster-raktárkészlet elegendő lesz a túléléshez.

Jó hírt is közölt a rajongókkal a gyártó, még idén bemutatkozik egy új tanulmány Model X néven. A trendeknek megfelelően crossover lesz, a szériaváltozat 2014-re készülhet el.

0 Tovább

Elektromos szupersportautó Németországból

Igazi csúcsmodellt mutatott be a robogótól a kisáruszállítón át a versenyautóig számtalan különböző elektromos járművel foglalkozó német e-Wolf cég. A Ferrari Enzóra emlékeztető szériaközeli Alpha-2 szupersportautó adatai közül egyelőre csak annyit árulták el, amennyi kedvcsinálónak elég. Két elektromotorja lítium-kerámia akkumulátorokból nyeri az energiát, egyenletes haladás mellett 187 lóerőt teljesít, viszont harminc másodpercig 375 lóerősre is izmosodhat, nulláról százra pedig 3,9 másodperc alatt gyorsul.

0 Tovább

Elektromos szafariautó a Land Rovertől

A Land Rover elkészítette az ősi Defender elektromos változatát. Ez nemcsak a nulla helyi károsanyag-kibocsátás miatt jó, hanem azért is, mert kevésbé zavarja az állatokat, és a vadászok közelebb merészkedhetnek vele az állatokhoz.

0 Tovább

A német kormány milliárdokkal támogatná elektromos autók vásárlását

A tervek között szerepel egyebek mellett, hogy tíz évre mentesülnének a gépkocsiadó megfizetése alól azok, akik elektromos autót vesznek. A szolgálati gépkocsik esetében olyan mértékben csökkentenék az adót, hogy kedvezőbb legyen e-autó vásárlása, mint egy hagyományos kocsié. Emellett a kormány több ezer elektromos autó beszerzését is tervezi állami hivatalok számára - írta csütörtöki számában a Bild című lap.

Az elektromos autók elterjesztésére létrehozott, főként az ipar képviselőiből álló nemzeti NPE platform egy héten belül előterjeszti javaslatait, majd ezt követően a kormány kidolgozza a támogatási programot.

Az NPE 3,8 milliárd euró támogatást tartana szükségesnek, ennek segítségével 2020-ig - összhangban a kormány terveivel - egymillió e-autó kerülhetne forgalomba Németországban, és legalább 30 ezer új munkahely létesülhetne.

0 Tovább

Villanyautó Heves megyéből

A Heves megyei Nagyúton Balogh Gábor villamos technikusnak a hivatásához közeli hobbija van, szabadidejében villamosmotor hajtotta közlekedési eszközöket tervez és készít. Nemrég készült el egy Subaru miniautónak az átalakításával, mely több mint 1,5 millió forintjába került.

0 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek