Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkészült az elektromos 1-es BMW

Tavaly, a Detroiti Autószalonon mutatta be tanulmányként az 1-es sorozat elektromos változatát a BMW. Genfben már az ActiveE szériaváltozata áll a nagyközönség elé, mely gyakorlatilag semmit nem változott a koncepcióhoz képest.

Ugyan sorozatgyártású autóról van szó, ám elsősorban csak tesztcélokat szolgál, ezer darab készül belőle. Gondosan válogatott amerikai, európai és kínai ügyfelek juthatnak hozzá, valószínűleg a vállalati szektorból. A tapasztalatokat a jövő elektromos autóihoz használják fel a bajorok.
170 lóerő az elektromos motor csúcsteljesítménye, legnagyobb nyomatéka 250 Nm. Százas tempóra valamivel több mint kilenc másodperc alatt gyorsul az autó, végsebessége elektronikusan korlátozott 145 km/óra. Összesen három lítium-ion akkumulátor táplálja a motort, amely a felesleges mozgási energiát is visszatáplálja az akkumulátorokba. Ezzel a megoldással húsz százalékkal növelhető a hatótávolság.
Ugyanakkora az utastér, mint a hagyományos 1-esekben, a csomagtartó kapacitása ugyanakkor 200 literre csökkent az akkumulátorok elhelyezése miatt. Az autó újratöltése egy egész éjszakát vesz igénybe hagyományos fali konnektor használatával.

1 Tovább

A világ kedvence lehet a Nissan Leaf

Nyilvánosságra hozták a Világ Év Autója-díj idei jelöltjeit. Újabb első helyet szerezhet az európai Év autójának is megválasztott Nissan Leaf.

Bővebb hír az [origo] autón.

0 Tovább

Kutyának se kell a Chevrolet Volt és a Nissan Leaf

Amerikában a Chevrolet Voltért és a Nissan Leafért sem tolonganak a vevők, alig néhány darabot adtak el belőlük januárban.

A Chevrolet és a Nissan is világmegváltónak tartja saját alternatív modelljeit, a konnektoros hibrid Voltot, illetve a teljesen elektromos, európai Év autójának és az [origo] Év autójának is megválasztott Leafet. Lehet, hogy az alkalmazott technológia mindkét autóban nagyon kifinomult, a vevőknek azonban egyelőre nem kell az ilyesmi.

Januárban mindössze 321 darab Voltot adott el a General Motors, miközben, csak összehasonlításul, 28 ezer Silverado pickupra akadt vevő. Még ezzel a szerény értékesítési adattal is kiütéssel nyert a Volt a Leaffel szemben, amelyből alig 87 darab kelt el az amerikai piacon.

0 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek