Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

KERS-szel spórolnak a jövő Volvói

A Forma-1-es autók kinetikus energiatároló rendszeréhez hasonló, lendkerekes alkatrésszel csökkentené autói fogyasztását a Volvo. A Flywheel KERS (FKERS) fantázianevű rendszer működés elve egyszerű. A gördüléskor semmibe vesző energiát egy hátsó tengelyre szerelt berendezésben tárolja. Lassítás közben lekapcsolhat a motor is, majd a felhalmozott energiát elinduláskor hasznosítaná újra az autó, amikor a motor a legtöbb üzemanyagot fogyasztja.

0 Tovább

Elektromos autóbuszt tesztelnek Miskolcon

Cseh gyártmányú elektromos meghajtású autóbuszt tesztelnek keddtől Miskolcon, a városi közlekedési társaságnál, a jármű Szlovákiából érkezett, és május 27-ig marad Miskolcon, ugyanakkor menetrendszerinti forgalomba nem állítják.

0 Tovább

Elektromos kukásautók Párizsban

A francia fővárosban az összes régi dízel kukásautót elektromos üzeműre cserélték.

Az új kukásautók annyira csendesek, hogy éjszaka közlekednek majd, így nem fogják akadályozni a közlekedést a nappali órákban. Egy feltöltéssel nyolc órát tudnak menni, így egy teljes műszak megúszható töltés nélkül.


szólj hozzá: Elektromos kukásautók

0 Tovább

2013-ban indul a Volkswagen-hibridek gyártása

Nincs több halogatás a Volkswagennél, a wolfsburgi gyártó 2013-tól belép a hibridek piacára. Martin Winterkorn, a konszern vezetője a bécsi motorszimpóziumon jelentette be a döntést, "több fontos modellbe is konnektoros hibrid hajtáslánc kerül" két év múlva.



0 Tovább

Elektromos szafariautó a Land Rovertől

A Land Rover elkészítette az ősi Defender elektromos változatát. Ez nemcsak a nulla helyi károsanyag-kibocsátás miatt jó, hanem azért is, mert kevésbé zavarja az állatokat, és a vadászok közelebb merészkedhetnek vele az állatokhoz.

0 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek