Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elektromos hajtás a Chevrolet Sparkban

A General Motors Indiában bemutatta az Ázsiában Beat, itthon Spark néven forgalmazott kisautó elektromos változatát. A környezetvédelmi világnap apropóján építették a tanulmányt, melynek 20 kWh-s lítium-ion akkumulátora egy 61 lóerős villanymotort táplál.

4 Tovább

Egyterű készül a Chevrolet Voltból

Dave Barthmuss, a General Motors nyugati régiójának csoportvezetője bejelentette, hogy a Chevrolet egy új egyterű modellt állít ki a 2012-es Észak Amerikai Autószalonon konnektoros hibridhajtással. A Volt családi változata a Prius egyterűjének legfőbb konkurense lehet.

0 Tovább

Hibrid Toyota roadster indul a Nürburgringen

A Toyota hibrid tanulmányának versenyautó változata a Gazoo Racinggel együttműködésben született meg. A középmotoros roadster versenycélokra épült, a versenyistálló a nürburgringi 24 órás viadalon indul vele.

0 Tovább

Hibrid lesz az új pápamobil

XVI. Benedek hibridhajtásúra cseréli nagy benzinmotorral hajtott pápamobilját. Az egyházfő kérésére a jelenleg használt Mercedes M osztály helyett környezetbarát meghajtású utódja kerül a vatikáni flottába. Az M osztályból hivatalosan még nem készült ilyen változat, de a pápa számára gyártott, golyóálló üvegből készült pavilonnal felszerelt autó egyébként is speciális átépítést igénylő, egyedi darab lesz, így a Mercedes vállalta, hogy a 2009-es Vision S500 tanulmányautóban bemutatott konnektoros hibridhajtást is beépíti.

0 Tovább

Volkswagen: Még nem jött el az elektromos autók ideje

A Volkswagen elnöke, Martin Winterkorn szerint még nem jött el az elektromos autók ideje, a következő évtizedet a hibridek uralhatják.

 

A német Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában a Volkswagen első embere kifejtette, hogy a következő tíz évben a konnektorról is tölthető hibridek kaphatják a főszerepet, Winterkorn szerint ugyanis a tisztán elektromos autók hatótávolsága és használhatósága még meglehetősen korlátozott. Ugyan a Volkswagen márka jelenleg nem áll túl jól, már ami a hibrid technológiát illeti, ám a cég tervei szerint a következő néhány évben valamennyi modelljük elérhető lesz hibrid hajtáslánccal.

Bár Winterkorn szerint az elektromos autók jelenleg még nem versenyképesek a hibridekkel szemben a hatótávolság terén, ám a német szakember szerint hamarosan áttörést hozhat néhány új akkumulátor-típus megjelenése. A német autóipari szakember különösen a lítium-szulfur akkumulátorok megjelenésében bízik, ez a technika ugyanis mintegy háromszor nagyobb kapacitást eredményez egy hasonló méretű lítium-ion akkumulátorhoz képest. Még ennél is jobb hatásfokkal rendelkeznek a lítum-levegő rendszerű akkumulátorok, amelyek négy-ötször jobb energiasűrűséggel rendelkeznek a jelenleg használatos lítium-ion rendszernél. Nagy kár, hogy erre a technikára még legalább 2025-ig kell várni.

3 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek