Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A német kormány milliárdokkal támogatná elektromos autók vásárlását

A tervek között szerepel egyebek mellett, hogy tíz évre mentesülnének a gépkocsiadó megfizetése alól azok, akik elektromos autót vesznek. A szolgálati gépkocsik esetében olyan mértékben csökkentenék az adót, hogy kedvezőbb legyen e-autó vásárlása, mint egy hagyományos kocsié. Emellett a kormány több ezer elektromos autó beszerzését is tervezi állami hivatalok számára - írta csütörtöki számában a Bild című lap.

Az elektromos autók elterjesztésére létrehozott, főként az ipar képviselőiből álló nemzeti NPE platform egy héten belül előterjeszti javaslatait, majd ezt követően a kormány kidolgozza a támogatási programot.

Az NPE 3,8 milliárd euró támogatást tartana szükségesnek, ennek segítségével 2020-ig - összhangban a kormány terveivel - egymillió e-autó kerülhetne forgalomba Németországban, és legalább 30 ezer új munkahely létesülhetne.

0 Tovább

Videón a Peugeot EX1 Nordschleife-rekordja

Már videón is megnézhető a leggyorsabb elektromos autóval futott a kör a Nordschleiféről. A Peugeot EX1 9:01 alatt ért körbe a "zöld pokol"-nak is becézett pályán, ezzel több mint 50 másodperccel verte meg az előző rekordert, egy Mini E-t.

 


szólj hozzá: Peugeot EX1 a Nordschleifén

0 Tovább

Így csökkentheti autója fogyasztását

Az egyre növekvő üzemanyagárak ellen csak egy módon lehet védekezni: takarékoskodunk az üzemanyaggal. Néhány egyszerű változtatással akár literekkel is csökkenthetjuk egy benzines vagy gázolajos autó átlagfogyasztását.

Olvassák el a kapcsolódó cikket az origón, és nézzék meg az alábbi videót praktikus tanácsokkal.

 

 


szólj hozzá: Fogyasztás-csökkentés

0 Tovább

Villanyautó Heves megyéből

A Heves megyei Nagyúton Balogh Gábor villamos technikusnak a hivatásához közeli hobbija van, szabadidejében villamosmotor hajtotta közlekedési eszközöket tervez és készít. Nemrég készült el egy Subaru miniautónak az átalakításával, mely több mint 1,5 millió forintjába került.

0 Tovább

Könnyen bevezethetők az elektromos autók a nagyvárosi forgalomba Németországban

A német városokban különösebb infrastrukturális fejlesztések nélkül is lehetséges viszonylag magas szintre emelni a közlekedésben résztvevő elektromos járművek arányát - derül ki a Duisburg-Essen egyetem tanulmányából.

0 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek