A Volkswagen elnöke, Martin Winterkorn szerint még nem jött el az elektromos autók ideje, a következő évtizedet a hibridek uralhatják.

 

A német Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában a Volkswagen első embere kifejtette, hogy a következő tíz évben a konnektorról is tölthető hibridek kaphatják a főszerepet, Winterkorn szerint ugyanis a tisztán elektromos autók hatótávolsága és használhatósága még meglehetősen korlátozott. Ugyan a Volkswagen márka jelenleg nem áll túl jól, már ami a hibrid technológiát illeti, ám a cég tervei szerint a következő néhány évben valamennyi modelljük elérhető lesz hibrid hajtáslánccal.

Bár Winterkorn szerint az elektromos autók jelenleg még nem versenyképesek a hibridekkel szemben a hatótávolság terén, ám a német szakember szerint hamarosan áttörést hozhat néhány új akkumulátor-típus megjelenése. A német autóipari szakember különösen a lítium-szulfur akkumulátorok megjelenésében bízik, ez a technika ugyanis mintegy háromszor nagyobb kapacitást eredményez egy hasonló méretű lítium-ion akkumulátorhoz képest. Még ennél is jobb hatásfokkal rendelkeznek a lítum-levegő rendszerű akkumulátorok, amelyek négy-ötször jobb energiasűrűséggel rendelkeznek a jelenleg használatos lítium-ion rendszernél. Nagy kár, hogy erre a technikára még legalább 2025-ig kell várni.