Három konnektoros hibrid vagy más néven "kiterjesztett hatótávolságú elektromos autó" fejlesztését és tesztelését jelentette be a Volvo.


Az első változat a C30 elektromos változatára épül, a 111 lóerős villanymotor mellett egy 60 lóerős, háromhengeres benzinmotor dolgozik generátorként. Elektromos üzemmódban 110 kilométer a hatótávolság, a benzinmotor segítségével 1110 kilométer is megtehető tankolás nélkül.


Szintén a C30 Electricre épül a második modell, ebben azonban az elektromotort a háromhengeres benzines turbós változata segíti, ebből az egységből 190 lóerőt hoztak ki a mérnökök. Százra kevesebb mint hat másodperc alatt gyorsul az autó, hatótávolsága mindent összevetve 1075 kilométer.

A harmadik, a Toyota Prius-féle hibrid hajtáshoz közelebb álló tanulmány a V60-ból készül, ebbe is a 190 lóerős turbót építik a villanymotor mellé. 50 km/órás sebesség alatt kizárólag az elektromotor dolgozik, nagyobb tempónál már a benzinmotor is bekapcsolódik a hajtásba, illetve tölti az akkumulátort.