A Nissan és a 4R Energy ma bejelentette, hogy a két társaság olyan töltőrendszert fejlesztett ki elektromos járművekhez, amely a napenergiát elektromos energiává alakító rendszert összeköti a nagy tárolókapacitású lítium-ion akkumulátorokkal. Az új töltőrendszer üzemi próbáját ma kezdték meg a Nissan Yokohamában működő világszintű központi irodájánál.
Az új töltőrendszerben az elektromos energiát napenergia-cellák hozzák létre, és ezt a Nissan LEAF-be beépített egység négyszeresének megfelelő lítium-ion akkumulátorok tárolják. Az irodaépület aljában működő hét töltőállomás (három gyorstöltő és négy normál töltő) összesen annyi energia tárolására alkalmas, amennyi évente közel 1800 Nissan LEAF teljes feltöltésére elegendő.
Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy az üzem közben CO2-t egyáltalán nem kibocsátó elektromos hajtású járművek feltöltése teljes mértékben megújuló energiaforrásról történjen. Ez az egyik lehetséges megoldás arra, hogy olyan ciklust hozzanak létre, amelyben a jármű üzemeltetése során nem keletkezik CO2-kibocsátás.
Azzal, hogy a tároló állomásokon ugyanolyan lítium-ion akkumulátorokat alkalmaznak, mint az elektromos hajtású járművekben, az elektromos autók energiaellátása a napszaktól vagy az időjárástól függetlenül biztosítható, és megvalósítható a megújuló energiaforrások hatékony használata.
Az ennek a nagyobb méretű rendszernek a vizsgálati eredményei alapján a 4R Energy azt tervezi, hogy a kereskedelmi környezetben és közintézményekben történő használatra tervezett, közepes méretű elektromos energiatároló rendszerekkel jelenik meg a piacon.