Az áramszolgáltató Elmű-Émász kezdeményezésére elindult a magyar elektromos autózást támogató e-community program. Ezzel hazánk csatlakozik a Nyugat-Európában néhány évvel ezelőtt indított e-mobility programsorozathoz, melynek célja, hogy népszerűsítse és elérhetővé tegye a környezetbarát elektromos autózást.

17 cég segíti az e-community működését

Tavaly szeptemberben Magyarországon az Elmű tette meg az első lépést az egy éven át ingyen használható, Váci úti töltőoszlop felállításával, melyet egy újabb követett Gödöllőn. Az Európai Uniós elnökség alkalmából beüzemelt töltő után idén további öt villanykút felállítását tervezik. A társulás célja, hogy közös erővel mozdítsák elő az anyagilag és infrastrukturális szempontból is elérhetetlen elektromos autózás fejlődését és politikai támogatását.

Egy Mitsubishi i-MiEV, egy Peugeot iOn és egy Citroën C-Zero csatlakozott a Fiat 500-hoz

Rendes tagok (Elmű-Émász Társaságcsoport, ABB, SAG, Észak Budai Zrt.), támogató tagok (Ernst & Young, GA Magyarország), vendégek (Fővárosi Vízművek, The Boston Consulting Group, PricewaterhouseCoopers, BDK, City Taxi, Arval, Fabricom, Hofeka) és olyan stratégiai partnerek (Citroën, Mitsubishi, Peugeot) vesznek részt a programban, melyek sorozatgyártású elektromos autókat forgalmaznak.

Mi is ellátogattunk az első toltőoszlophoz, amikor nálunk járt az elektromos Mitsubishi i-MiEV

A négy rendes tag vállalta, hogy vásárol egy-egy tiszta üzemű autót, melyhez az energiát az áramszolgáltató biztosítja, üzemeltetési tapasztalataikkal pedig közösen segítik az egyesület tevékenységét.