Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alternatív autóval ingyenes a parkolás Eisenstadtban

Megjutalmazzák az alternatív meghajtású járművet vezetőket Eisenstadtban: januártól ingyen parkolhatnak a városban. Andrea Fraunschiel polgármester szerint az osztrák tartományi fővárosnak az intézkedés több területen is az életminőség javulását eredményezi.

Fokozatosan nevezetik az úgynevezett E-Taxikat, amelyek segítségével búcsút vesznek a fosszilis üzemanyagoktól. A belvárosi gépkocsiforgalmat is igyekeznek csökkenteni a kölcsönözhető biciklik és egyéb közlekedési eszközök elérhetővé tételével.

A város célja, hogy évente 154 tonnával csökkentse szén-dioxid-kibocsátását az alternatív módon üzemeltetett közlekedési eszközök használatának támogatásával. Aki belső égésű motorral működő személyautója helyett egyéb alternatívát választ, 2012 januárjától megspórolhatja magának az eisenstadti parkolási díjat.

Burgenland fővárosa 2010 óta az öt E-mobilitási modellrégió egyike.

0 Tovább

Frissítik az amerikai Nissan Leafet

A vásárlói igényekhez igazodva a Nissan frissíti a Leaf amerikai változatát. Extrákkal gazdagodik az elektromos autó, alapfelszereléssé válik a 480 voltos DC gyorstöltő csatlakozó, melynek használatával a teljesen lemerült akkumulátor nagyjából fél óra alatt 80 százalékos állapotra tölthető.

Minden modell akkumulátor melegítőt, fűthető üléseket és fűthető kormánykereket kap. Új piacokon, többek között Indianában, Nevadában és Pennsylvaniában is megjelenik a 2012-es modellévű autó, alapára 35 200 dollár (6,7 millió forint) lesz.

Eddig több mint négyezer Leafet szállítottak ki amerikai ügyfeleknek, a tapasztalatokról folyamatosan faggatja a tulajdonosokat a Nissan. Erős bázisra támaszkodhatnak a japánok, a felmérések szerint ugyanis a vevők 75 százaléka kifejezetten Leafet akart vásárolni, egyetlen másik modell sem jöhetett náluk szóba.

0 Tovább

Mégis kapható lesz az elektromos Toyota RAV4

Közleményben cáfolta a Toyota a Reuters hírét, amely szerint a RAV4 elektromos változata a tervekkel ellentétben csak flottaügyfelek és autómegosztási programok számára lesz elérhető.

A Toyota amerikai részlegének marketing igazgatójára hivatkozva írta a hírügynökség, hogy a tömegeknek még várniuk kell a Tesla-féle villanymotorral szerelt szabadidő-autóra, a japán gyártó szerint viszont szó sincs semmilyen késésről.

A Toyota közleménye szerint az elektromos RAV4 a lehető leghamarabb a kereskedésekbe kerül, az autó iránt hatalmas az érdeklődés. Valószínűleg félreérthetett valamit a Reuters újságírója, a közlemény ugyanis kitér arra, hogy az elektromos RAV4-gyel ellentétben a Scion iQ villanymotoros kivitele valóban csak flottaautóként és autómegosztási programokban lesz elérhető.

0 Tovább

Nem lesz a tömegek autója az elektromos Toyota RAV4

Változtatott tervein a RAV4 elektromos változatával kapcsolatban a Toyota. Eredetileg úgy volt, hogy az Egyesült Államokban 2012 első negyedévében piacra kerülő autóból bárki vásárolhat majd, ezzel szemben a népszerű SUV villanymotoros kivitele csak flottaügyfelek számára lesz elérhető lízingkonstrukció keretében, illetve autómegosztási programokban kap majd szerepet.

0 Tovább

Három konnektoros hibridet tesztel a Volvo

Három konnektoros hibrid vagy más néven "kiterjesztett hatótávolságú elektromos autó" fejlesztését és tesztelését jelentette be a Volvo.


Az első változat a C30 elektromos változatára épül, a 111 lóerős villanymotor mellett egy 60 lóerős, háromhengeres benzinmotor dolgozik generátorként. Elektromos üzemmódban 110 kilométer a hatótávolság, a benzinmotor segítségével 1110 kilométer is megtehető tankolás nélkül.

0 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek