Győrben ismét megrendezik az alternatív hajtású járművek versenyét, a VI. Széchenyi Futamot tavasszal. Évről évre egyre magasabbak a fosszilis energiahordozók árai, ezért egyre többen dolgoznak azon, hogy a közlekedésben a fő alternatíva ne a benzin vagy a gázolaj felhasználása legyen. Ezeknek a fejlesztéseknek nyújt megmérettetési lehetőséget a VI. Széchenyi Futam, Európa egyik legrangosabb olyan innovációs versenye, amelyen kizárólag alternatív hajtású járművek állnak rajthoz.

A jelentkezők meghatározott kategóriákban indulhatnak: a saját építésű vagy átépített járműveket hajthatja elektromos áram, hidrogén, napenergia, sűrített levegő vagy más, alternatív üzemanyag.

A futam innovációs jellegét tükrözi, hogy az értékelés során nem csupán a sebességet és a hatótávolságot veszik figyelembe a szakmai zsűri tagjai - e tényezők mellett fontos szempont az alkalmazott technológia újdonságtartalma, a minél egyedibb megoldások felvonultatása, illetve a kivitelezés precizitása.

Az április 30-a és május elseje között megrendezendő versenyre február 15-éig lehet jelentkezni a www.szechenyifutam.hu honlapon.