Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alternatív autóval ingyenes a parkolás Eisenstadtban

Megjutalmazzák az alternatív meghajtású járművet vezetőket Eisenstadtban: januártól ingyen parkolhatnak a városban. Andrea Fraunschiel polgármester szerint az osztrák tartományi fővárosnak az intézkedés több területen is az életminőség javulását eredményezi.

Fokozatosan nevezetik az úgynevezett E-Taxikat, amelyek segítségével búcsút vesznek a fosszilis üzemanyagoktól. A belvárosi gépkocsiforgalmat is igyekeznek csökkenteni a kölcsönözhető biciklik és egyéb közlekedési eszközök elérhetővé tételével.

A város célja, hogy évente 154 tonnával csökkentse szén-dioxid-kibocsátását az alternatív módon üzemeltetett közlekedési eszközök használatának támogatásával. Aki belső égésű motorral működő személyautója helyett egyéb alternatívát választ, 2012 januárjától megspórolhatja magának az eisenstadti parkolási díjat.

Burgenland fővárosa 2010 óta az öt E-mobilitási modellrégió egyike.

0 Tovább

Beengednék a gázos autókat a mélygarázsokba

A Belügyminisztérium felülvizsgálta az országos tűzvédelmi szabályzatot valamint a tisztán gázüzemű, a vegyes üzemű és a kettős üzemű járművek meghatározott terekben történő elhelyezésének szabályozását, és úgy kívánja módosítani, hogy a tilalom ne vonatkozzon az EU-irányelvnek megfelelő biztonsági szeleppel felszerelt járművekre.

Részletek az [origo] autón.

4 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek