Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyterű készül a Chevrolet Voltból

Dave Barthmuss, a General Motors nyugati régiójának csoportvezetője bejelentette, hogy a Chevrolet egy új egyterű modellt állít ki a 2012-es Észak Amerikai Autószalonon konnektoros hibridhajtással. A Volt családi változata a Prius egyterűjének legfőbb konkurense lehet.

0 Tovább

Együttműködés az elektromos autózásért

Az áramszolgáltató Elmű-Émász kezdeményezésére elindult a magyar elektromos autózást támogató e-community program. Ezzel hazánk csatlakozik a Nyugat-Európában néhány évvel ezelőtt indított e-mobility programsorozathoz, melynek célja, hogy népszerűsítse és elérhetővé tegye a környezetbarát elektromos autózást.

17 cég segíti az e-community működését

Tavaly szeptemberben Magyarországon az Elmű tette meg az első lépést az egy éven át ingyen használható, Váci úti töltőoszlop felállításával, melyet egy újabb követett Gödöllőn. Az Európai Uniós elnökség alkalmából beüzemelt töltő után idén további öt villanykút felállítását tervezik. A társulás célja, hogy közös erővel mozdítsák elő az anyagilag és infrastrukturális szempontból is elérhetetlen elektromos autózás fejlődését és politikai támogatását.

Egy Mitsubishi i-MiEV, egy Peugeot iOn és egy Citroën C-Zero csatlakozott a Fiat 500-hoz

Rendes tagok (Elmű-Émász Társaságcsoport, ABB, SAG, Észak Budai Zrt.), támogató tagok (Ernst & Young, GA Magyarország), vendégek (Fővárosi Vízművek, The Boston Consulting Group, PricewaterhouseCoopers, BDK, City Taxi, Arval, Fabricom, Hofeka) és olyan stratégiai partnerek (Citroën, Mitsubishi, Peugeot) vesznek részt a programban, melyek sorozatgyártású elektromos autókat forgalmaznak.

Mi is ellátogattunk az első toltőoszlophoz, amikor nálunk járt az elektromos Mitsubishi i-MiEV

A négy rendes tag vállalta, hogy vásárol egy-egy tiszta üzemű autót, melyhez az energiát az áramszolgáltató biztosítja, üzemeltetési tapasztalataikkal pedig közösen segítik az egyesület tevékenységét.

0 Tovább

Gyártásba kerül a konnektoros Prius

Két éve kezdte meg a Toyota a Prius plug-in kivitelének tesztelését, idén már a szériamodell is elkészült és megkezdődhet a gyártás. A végleges változat elektromos és vegyes üzemmódban is működik, és képes visszatermelni a gördülési energiát.

A lítium-ion akkumulátorok a 230V-os hálózatról 1,5 óra alatt feltölthetők, ennyivel 20 km-t tehet meg és 100 km/órás sebességre gyorsíthat a Prius. A napi ingázás közben teljesen elektromos autóként működhet, miközben benzinmotorjának köszönhetően hosszabb utazásra is alkalmas.

0 Tovább

Európában is kapható lesz a Chevrolet Volt

Nem csak az Opel Ampera, hanem egyes országokban a vele műszakilag egyező Chevrolet Volt is piacra kerül Európában 2011 végétől.

Korábban úgy tűnt, a Volt nem jön át Európába, mert az Opel már átalakította a saját szája íze szerint, és Amperát gyúrt belőle.


Rob Peterson, a Volt kommunikációjáért felelős igazgató viszont elárulta a Leftlane-nek, hogy a Volt igenis meg fog jelenni egyes európai piacokon, még 2011-ben. Tavaly a Chevrolet igen jó évet zárt az öreg kontinensen, 2009-hez képest 12 százalékkal sikerült növelni az eladásaikat. A 477 ezres darabszám a második legjobb év a márka történetében Európában.


Peterson elmondta, hogy az is előfordulhat, hogy olyan országokban is bevezetik a Voltot, ahol a vele műszakilag egyező Ampera is kapható lesz. Ennek több oka lehet. Egyrészt az olcsó autóiról ismert márka az imázsát is hatékonyan javíthatná egy ennyire fejlett technológiával rendelkező villanyautó bevezetésével, másrészt előfordulhat, hogy lesz olyan vásárló, akinek jobban tetszik majd a Chevrolet külső-belső formaterve, mint a futurisztikusabb dizájnt kapott Opelé.

Elképzelhető, hogy a Chevrolet-t valamivel olcsóbban adják majd, mint a 42 ezer euróba (kb. 12 millió forint) kerülő Amperát, ami további jó ok lehet a vásárlásra. Amerikában 41 ezer dollárba (8,3 millió forintba) kerül a Chevrolet Volt, amelyből ráadásul 7500 dolláros állami támogatás is lejön.

0 Tovább

zoldauto

blogavatar

Napenergiával, széllel vagy más megújuló energiaforrással hajtott járművek a jövőből, hibridek, villany- és ecoautók a jelenből. Az [origo] autó rovatának legzöldebb alrovata.

Utolsó kommentek